Fönsterputsning

16325-an-african-american-woman-cleaning-a-window-pvAtt putsa fönster är nödvändigt för att hålla sina fönster i gott skick. De flesta har säkert sett hur oerhört effektivt och snabbt en professionell fönsterputsare kan rengöra stora fönster. Sedan försöker de själva och blir arga när resultatet inte blir bra. Egentligen finns inga genvägar. Fönsterputsning handlar om att ha rätt redskap och rätt medel för fönsterputs. Därefter krävs övning.

Den största skillnaden mellan proffsen och amatören är generellt sett redskapen. Ett proffs har en gummiskrapa av hög kvalitet som är anpassad för att ta bort exakt rätt mängd putsmedel och inte lämna några spår. Använder du någon golvskrapa eller badrumsskrapa som någon form av nödlösning kan det vara där som problemet ligger. De är inte anpassade för ändamålet. Gå då omedelbart till en butik och köp en riktig fönsterskrapa. Ett annat alternativ är att skicka efter en skrapa som professionella fönsterputsare använder på nätet. En mikrofiberduk är nyttig för fönsterputsning. De har en otrolig uppsugningsförmåga, vilket är mycket användbart. Dessutom lämnar de inga spår på glaset. Använd en mikrofiberduk istället för en trasa eller papper.

När det gäller putsmedel krävs ingenting särskilt. Satsa på fönsterputsmedel från en vanlig butik, men välj gärna en miljömärkt produkt. Vissa fönsterputsmedel ger en skyddande finish på glaset. Det är alltid uppskattat och en anledning till att det är bättre att använda anpassat fönsterputsmedel istället för diskmedel, som trots allt också är bra på att avlägsna fett och smuts. Glöm dock inte att dosera rätt. Vissa använder alldeles för mycket fönsterputsmedel. Följ anvisningarna på förpackningen.

En professionell fönsterputsare har putsat väldigt många fönster en vanlig arbetsvecka och självklart bygger de upp sina färdigheter. Även som privatperson är det dock viktigt att förstå att övning ger färdighet. Ju fler fönster som du putsar, desto bättre blir du. Det går snabbare och resultatet blir bättre. Skjut inte upp fönsterputsningen, utan se till att göra det regelbundet.